Áprilisi LélekTúra / Viator hírlevél

Kedves Túra- ill. Zarándoktársunk!

A húsvéti feltámadás örömének és reményének jegyében kívánok szép tavaszi napokat,
Juhász Gyula verséből idézve:

És minden dolgok mélyén béke él / És minden tájak éjén csend lakik
S a végtelenség összhangot zenél / S örök valók csupán mély álmaink.

(...)
S az élet, a szép, nagy processzió,
Mely indul örvény és sírok fölött, / Az égi táj felé tart csendesen
S egy stációja van: a végtelen.

(Juhász Gyula: Béke)

M.A.

"Rejtett élet a világban" - LélekTúra Vasadra

Csévharaszt
Vasad

"Ne szervezz hát sose, egyszerűen készíts szállást Jézus kistestvérei számára. Ha egyedül élsz, élj úgy, mintha mindörökre a magány lenne a sorsod, ha meg két-három társaddal, vagy többedmagaddal, akkor is tégy úgy, mintha sohase lehetnétek többen. Imádkozzál, mint Jézus, úgy mint Jézus, s ahogy ő, szánj bőséges időt az imára, amint ő, szánj bőséges időt kétkezi munkára, ami éppen nem az imától elvont, hanem az imának szentelt idő. Naponta hűségesen mondd el a breviáriumot és a rózsafűzért. Szeresd Jézust teljes szívedből..., s iránta való szeretetből felebarátodat, mint önmagadat.

"Tárjátok kezeitek az élő Isten felé!" - Tánc-ima

Kép
Forrás Lelkiségi Központ, 1121 Budapest Mese u. 11.

Zene és csend, mozdulat és mozdulatlanság, lépések és megállások harmóniája és különbsége vezet be az imádságba. Minden alkalom meghívás a belső figyelemre, ami segíthet abban, hogy találkozzam Istennel, önmagammal, és megéljem a közösség erejét.

A program nyitott, minden érdeklődő számára. Bármelyik alkalomra el lehet jönni.

Vezeti: Csókási Anna RSCJ

Részvételi díj: 1000 Ft / alkalom

Cor-Way életmódprogram indul áprilisban

Budapest Gellért-hegy, Szentendre

A Cor-Way® sport – lélek – élet egészségprogramjainak célja és küldetése, hogy „szívben oldódó” élményekkel és tiszta értékekkel gazdagítsa a mai kor emberét.

Az élmény- és életmódprogram hármas, sport – lélek – élet témakörét sokoldalú megközelítéssel, egyedi módszertannal világítja meg és oktatja. A program testi-lelki feltöltődésre, akár gyógyulásra kínálnak lehetőséget különböző életkorú, élethelyzetű és egészségi állapotú résztvevők számára; utat mutatnak az önbizalom növelésére, a személyiségben rejlő erőforrások kiaknázására.

LelkesTestnap - Sport és Biblia kurzus

kép
Szív Lelkiségi Központ, Tahi, Villasor 7-9.

A program sport és spiritualítás összekapcsolásával betekintést nyújt a sport és a lelkiség új nyelvezetébe.

LelkesTest kurzusok utat mutatnak, hogyan válhat az ima és a sport szinergiája a mindennapi élet részévé. A Cor-Way® módszertan alapján dolgozzuk fel a Biblia egyes történeteit, segítve a testi-lelki megújulást.

A LelkesTest programjai egyúttal utat mutatnak arra, hogyan valósulhat meg a felekezetek közötti testvéri kapcsolat.

Jézusi gyaloglás

kép
Szív Lelkiségi Központ, Tahi, Villasor 7-9.

A teljes embert megszólító, gyaloglásra épülő lelkigyakolatra hív mindenkit Molnár Renáta Cor-Way életmódtréner kísérő társaival együtt.

A programról részletes leírás és jelentkezési lehetőség a honlapon található.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

Kerékpáros zarándoklat Brenner János boldoggáavatására Szombathelyre

Budapest - Szombathely

A Mária Út Közhasznú Egyesület kerékpáros zarándoklatot szervez az idei év kiemelkedő egyházi eseményére, Brenner János boldoggá avatására Szombathelyre 2018. április 28. és május 1. között.

A részletes útvonal a Mária út honlapján erhető el.

Részvételi díj: 21.000 Ft/fő (+ 5.000-Ft-ért személyre szabott támogatói Mária Út technikai póló vásárolható)

Pünkösdi zarándoklat a Pilisben

Csoportkép - Pilisszentlélek
Pilisszentkereszt
Pilisszántó
Fekete-hegy
Pilisszentlélek
Dobogókő

„Amikor elérkezett pünkösd napja, ugyanazon a helyen
mindnyájan együtt voltak.” (Apcsel 2,1)

Május 19. (szombat): Pilisszentkereszt – Pilisszántó (ünnepi mise a
Boldogasszony-kápolnánál) – Klastrompuszta – Fekete-hegy (t: 14 km)
Május 20. (vasárnap): Fekete-hegy – Pilisszentlélek (ünnepi mise a
pálos romoknál)– Dobogókő – Szentkút –Pilisszentkereszt (táv: 15 km)

Szállás költség: 2000 Ft/fő

MAGIS Central Europe 2018

Lengyelország

2018-ban ismét megrendezésre kerül a Közép-Európai MAGIS talákozó, ezúttal a lengyel jezsuiták szervezésében.

Az experimentumok helyszínei: Lengyelország, Csehország, Lettország, Szlovákia, Litvánia és Magyarország.

A kisebb csoportokban együtt töltött hét lezárásaként Łódź-ban fejeződik be a nyári MAGIS egy Ifjúsági Fesztivállal.