Pünkösdi zarándoklat a a Gyöngyök Útján 2018. május 19-20.

Helyszín (szöveges)
Pilisborosjenő - Pilisszentlélek - Esztergom

A Gyöngyök Útja zarándokközösség az alábbiak szerint szeretettel hív és vár mindenkit az  a pünkösdi zarándoklatára: 

Szeretettel hívunk és várunk Benneteket hagyományos pünkösdi gyalogos zarándoklatunkra a Pilisbe! Idén két napos utunk lelki vezetését nagy örömünkre a spanyolországi ágostonos nővérek (http://comunidadconversion.blogspot.hu/) vállalták el, akikkel már bizonyára sokan találkoztatok korábbi programjainkon. A tervek szerint hárman érkeznek Magyarországra: egy spanyol nővér, Bego és két magyar nővér, Erika és Nonó.   

Gyertek velünk gyalogosan Szentlélek-váró lélekkel Pilisborosjenőről Pilisszentlélekre, ahol a pálos kolostorromoknál részt veszünk a hajnali 6 órás ünnepi pünkösdi szentmisén, majd tovább  az Esztergomi Bazilikáig!

Időpont: 2018. május 19-20. (szombat-vasárnap)

Táv:  máj 19. szombat: Pilisborosjenő - Csobánka-Szentkút - Pilisszentkereszt - Pilisszentlélek 21 km
máj. 20. vasárnap:  
Pilisszentlélek - Esztergomi Bazilika 16 km

Jelentkezés az alábbi űrlap kitöltésével:  JELENTKEZÉSI ŰRLAP LINKJE 

Jelentkezési határidő:  2018. május 12. illetve amíg szabad hely van

A jelentkezési lap kitöltése után 1-2 napon belül visszaigazoljuk a jelentkezést, majd a regisztráció 2000 Ft regisztrációs díj az alábbi számlaszámra történő átutalásával válik véglegessé. 

Via Margaritarum Zarándok Egyesület
Számlaszám: 10401938-50485050-49561006 

Az utalásnál a megjegyzés rovatban szerepeljen a résztvevő neve és regisztrációs díj. Ez a díj tartalmazza a szállás és a szervezés költségeit. Hideg élelemről az úton mindenki maga gondoskodik.   

Ezen felül a zarándokút építésre, zarándokprogramok szervezésére és a zarándoklatvezetők költségeire hálásan fogadunk adományt, melyet a zarándoklat alatt személyesen vagy a fenti számlaszámra lehet befizetni.

Szállás: Pilisszentléleken a plébánián ill. más szervezés alatt álló helyen (alvás matracon ill. laticelen, hálózsák szükséges) A szállás díja benne van a regisztrációs díjban.

Program: 
május 19. – utazás Pilisborosjenőre, zarándoklás közösen (a csoport együtt halad), útközben rövid gondolatébresztők, csendszakasz, este közös zarándokima a templomban

május 20. – részvétel a hajnali 6 órás pilisszentléleki pünkösdi szentmisén a pálos kolostorromoknál. Zarándoklás közösen tovább az Esztergomi Bazilikáig. A program előre láthatólag kb. 4-fél 5 körül ér véget az Esztergomi Bazilikánál.  

Utazás: szombat reggel menetrend szerinti buszjárattal együtt utazunk Budapestről Pilisborosjenőre.  Vasárnap Esztergomból a hazaút egyénileg történik.

Terep: Az út a Gyöngyök Útja zarándokút nyomvonalán, kijelölt turistautakon vezet. A terep változatos, van benne minden: kemény kaptató, lejtő, szurdok és kellemes, egy szintben haladó útszakasz is. Gyakorlott túrázóknak ajánljuk! 

Info: A zarándoklat pontos részleteiről e-mailben az indulás előtt kb. 1 héttel értesítjük a jelentkezőket. További információ a punkosdizarandoklat@gmail.com email címen.

 

A Gyöngyök Útja zarándokközösség szervezői nevében szeretetteli várakozással:

Gáti Anna, Mészáros Mária, Fejér Zsuzsi, Nagy Réka és Gáll Zsófia

kép
Esemény jellege
Gyalogos túra
Zarándoklat
Nyitott lelki-spirituális
Egyesületi?
Ajánlott program (nem egyesületi)
Nyitott?
Nyitott program

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer