Viator Egyesület

ma2

Dr Molnár András József

elnök

Szakmám szerint az informatikai tudmányok doktora vagyok, valamint túra- és idegenvezető, s jelenleg teológiát is tanulok. Gyerekkorom óta szeretek a természetben járni. Sok éve vezettem már túrákat, s egy jó ideje az útjelzés-festésben is gyakorlatot szereztem, amikor először a Budapest körüli Élő rózsafüzér, majd a Mária út, s később a Pálos 70 zarándoklat és teljesítménytúra álma megtalált. Így alapítója ill. alapító tagja lehettem mindezeknek, csakúgy mint a LélekTúrák mozgalmának, melyet 2015-ben a Szerzetesek évében indítottunk el.

gp

Gadácsi Péter

alelnök

A Pálos70 Program koordinátora, segítője, és őrizője vagyok. Hiszem, hogy a megszállottságnak úgy van értelme, ha rendesen csinálja az ember. Túravezetőként szeretném, hogy mindenki rátaláljon a saját történetére, hogy mindenki magának élje meg az utat. Ezért teszem a dolgom, s várom, hogy Találkozzunk:

a Természetben

a Természetfelettivel.i

Az új UMoMA megnyitja kapuit

Sághy Balázs

titkár

Szakmám szerint az

hartlm

Hartl Mónika

egyesületi tag

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem oktatója vagyok. A kutatási területem: turizmus. „ A turizmus az örömszerzés művészete, a turista az élményért kel útra. A vallási turizmus az örömszerzés művészete mellett a kegyelem közvetítés lehetősége.” Ország szerte több előadást tartottam: A vallási turizmus és a keresztény egység szent helyei címmel. Esztergomban elindult egy folyamat, ahol esztergomi zarándokok számolnak be zarándok élményeikről Csíksomlyótól az El Caminoig. Az előadások nyitottak vallásos és nem vallásos érdeklődőknek és ÚTRA készülődőknek.

turra

Turra Erzsi

egyesületi tag

Huszonévesen kezdtem a természetjárást, sátortáborozást. Örömmel folytattam lányom születését követően hittan és osztálykirándulások kísérőjeként.

Természetjáró egyesület tagjaként viszonylag későn kapcsolódtam be a heti rendszeres túrázásba. Isten kapcsolatomban és útkereséseimben mindig sokat segített, jelentett számomra, hogy a természetben Isten ajándékait fedezhetem fel, csodálhatom. A Mária Úton, az Élő Rózsafüzér-, Pálos 70. zarándoklatokon, a Szerzetesek Évében a LélekTúrák-on, és az 1Úton rendszeresen részt vettem, és mindig arra vágytam, hogy minél többen megismerjék ezeket a csodálatos lehetőségeket. Nagyon jó közösségben társakkal együtt megélni a köztünk lévő Istent, és nagy örömet jelent számomra,  ha mindennek előmozdítója tudok lenni ezzel másokat is segítve önmaguk és Isten kapcsolatuk fejlődésében.

ocsovai

Ocsovai Mária

egyesületi tag

Túrázó, természetjáró, gyakorló katolikus családba születtem. A gyalogos zarándoklatok világával egyetemistaként ismerkedtem meg. 2011-ben végigjártam az El Camino francia útját, ekkor vált a gyalogos zarándoklás szívügyemmé. 2012-ben részt vettem a jezsuita szervezésű zarándokvezető képzésen (Zarándokműhely), 2013-tól pedig több zarándoklással kapcsolatos szervezésben vettem, illetve veszek részt kisebb-nagyobb mértékben: Zarándokpont információs iroda, Pálos70, zarándokfogadók szervezése az El Caminóra, stb.

ki2

Katona Ildikó

egyesületi tag

Négy gyermek édesanyja vagyok. Közgazdászként évekig éltem a hétköznapok szorításában mindaddig, amíg egy, a természetben elém került száraz farönk elgondolkoztatott: ilyen üres, élettelen az életem. Vágytam a közeli fenyvesben vidáman csiripelő madarak szabad élete után, de szingliként, a jónevű és jól fizető állások csábításában nem sok erőm volt. Egy 40 napos gyaloglás azonban mindent megváltoztatott…

kp2

Katona Pál

egyesületi tag

Elindultam egy negyvannapos zarándokútra: Csíksomlyóra, ahonnan nem úgy tértem vissza, mint ahogy elindultam. Megváltozott az életem az értékrendem. Megházasodtam, gyerekeink, születtek, diakónus lettem.

Sohasem tudom eléggé megköszönni azokat a találkozásokat, lelki élményeket amelyeket az Úton megtapasztaltam. Talán azzal tudok egy kicsit törleszteni, hogy segítem a zarándokolni vágyókat.