Maszkjaink, archetípusaink – farsangi lelki túra február 11. vasárnap délután
Maszkjaink, archetípusaink – farsangi lelki túra február 11. vasárnap délután

Maszkjaink, archetípusaink – farsangi lelki túra február 11. vasárnap délután

Február 11-én délután a farsang jegyében, egy könnyed budai kirándulás keretében ránézhetünk maszkjainkra, a bennünk lakó archetípusokra, akik életünk különböző szakaszaiban elkísérnek minket. Valamilyen formában mindegyik által Isten képmásai lehetünk, ha képesek vagyunk kibontakoztatni őket. Ehhez segítségül hívjuk Richard Rohr, John Eldredge kapcsolódó munkáit és Dávid király alakját a Bibliából. A gyalogosan bejárt fizikai út mentén csendes egyéni, valamint közös gyakorlatokból álló lelki út ad keretet és segítséget a résztvevőknek az elmélyülésre. Lesz mód a gondolatok, tapasztalatok önkéntes megosztására is egymással.
Táv: kb. 9 km, szintemelkedés kb. 300 m
Találkozás: 2024. február 11-én vasárnap 13 órakor a Hűvösvölgyi busz-villamos végállomáson.
A túra vége: 17:30 körül, ugyanott.
Túravezető: Molnár András, az Institute Voluntas Dei katolikus közösség tagja, a Viator Egyesület elnöke.
A túra nem hosszú, azonban az esetleges téli körülmények és terepviszonyok – az időjárás függvényében – kihívást jelenthetnek, valamint az, hogy a túra során csendes szakaszok is lesznek, amikor nem beszélgetünk egymással. A program ezzel együtt mindenki számára nyitott, vallási hovatartozástól és világnézettől függetlenül, alapvető túratapasztalatot és lelki nyitottságot feltételezve.
Hozni kell: időjárásnak és útviszonyoknak megfelelő, réteges meleg ruházat (hó/eső/szélálló), bejáratott túrabakancs, meleg innivaló, ennivaló, fej- vagy zseblámpa. A túrát csapadékos időben is megtartjuk.
A program ingyenes, adományokat elfogadunk a helyszínen a Viator Egyesület (www.viatoregyesulet.hu) céljaira.
Előzetes jelentkezés nem szükséges, találkozunk a helyszínen.
További információ, kérdések: viatoregyesulet@gmail.com