Zarándok Akadémia 2
Zarándok Akadémia 2

Zarándok Akadémia 2

Hogyan tegyünk látogatóbaráttá egy szent helyet?

Forrás: turizmus.com

 2023. február 21.

Ezt a témát járja körül a Zarándok Akadémia 2, amelyet március 22—23-án nemzeti kegyhelyünkön, Mátraverebély-Szentkúton rendeznek meg. A szakrális-spirituális találkozó keretében a résztvevők a tapasztalatok és jó gyakorlatok nyomán összeállított hasznos kódexet tesznek közkinccsé.
A turisztikai szakemberek közül elsősorban a látogatómenedzsmenttel és a turizmusfejlesztéssel foglalkozó kollégákat várják a szervezők és a házigazda, Orosz András Lóránt kegyhelyigazgató az „Alkossuk meg az ideális látogatóbarát szent helyet!” címmel meghirdetett rendezvényre.

Az alkotómunkában a zarándokhelyek, szálláshely-üzemeltetők, a látogatókat kiszolgáló desztinációmenedzsment-szervezetek és vállalkozók is részt vesznek. A cél az, hogy a résztvevők segítsék egymást abban, hogy bárki számára érthetően és vonzóan tudják közvetíteni kincseiket, függetlenül a betérő vendégek vallási meggyőződésétől. Az idei vezérgondolat a turista- és zarándokfogadás, amelynek három aspektusáról, a bekapcsolódásról, a befogadásról, illetve a bemutatásról kapnak többek között Kovács Balázstól (GD Consulting, Ausztria) és Marco Schmidtől (Élő Kövek és City Pastoral, Svájc) indító előadásokat a megjelentek, valamint betekinthetnek a távol-keleti zarándoklás és zarándokfogadás világába is.

A kerekasztal-beszélgetéseket aktív alkotó programok teszik teljessé annak érdekében, hogy együttesen megfogalmazzák, hogyan fogadjunk turistákat és zarándokokat, milyen eszközökkel támogathatjuk hiteles megtapasztalásaikat, és miként segíthetjük elő a lelki elmélyülést.

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány által is támogatott rendezvényre március 15-éig lehet jelentkezni ezen az oldalon.

Első alkalommal, 2022-ben Péliföldszentkereszten rendezték meg a szakrális-spirituális turisztikai látogatómenedzsment műhelytalálkozót.

(Borítókép: Mátraverebély-Szentkút, Nemzeti Kegyhely)